IK Junkeren

Historie

Historie

IK Junkeren ble stiftet i 1958 og har i dag ca. 600 aktive medlemmer. Klubben ønsker å være en breddeklubb å gi aktivitetstilbud til barn og unge i bydelen Rønvik. Vi tilbyr fotball, håndball og ski. Vi har aktive lag helt opp til seniornivå med herrer fotball i 3. divisjon HÅNO serien og håndball damer i 2. divisjon region nord.

Håndball damer hadde i sin storhetstid på 1990-tallet lag i eliteserien (Gildeserien) for damer. Laget spilte seg til eliteserien i 1994-95, ble nr. 4 i Gildeserien i de to følgende sesongene. Med telemarkingen Kare Geir Lio som trener og pådriver, hadde klubben flere kjente spillere i sine rekker (Lene Rantala, Tonje Sagstuen og Suzana Zulijani), og de rakk også å markere seg internasjonalt i daværende City Cup, med å beseire russiske Kuban Krasnodar i kvartfinale i 1996-97, men tapte senere semifinalen mot tyske Frankfurter Handball Club. Året etter var det danske Ikast som ble for sterke i kvartfinalen i City Cup.

Fotball herrene sin beste plassering gjennom tidene er andreplass i gamle 3. divisjon (nivå 3) på 1980-tallet. I 2006 sesongen var Junkeren sammen med bydelsklubben Innstranden, Bodøs nest beste herre seniorlag med spill i 3. divisjon (nivå 4), men rykket senere ned til 4. divisjon. I 2010 vant Junkeren kretsmesterskapet i 4. divisjon og rykket dermed opp til den spissede versjonen av 3. divisjon foran 2011 sesongen. Hovedstyret mente dog at laget ikke hadde ressurser nok til å spille i landets fjerde øverste nivå og søkte om fritakelse fra opprykk. Forbundet godtok ikke forespørselen og Junkeren måtte spille i 3. divisjon i 2011. I 2012 var situasjonen en helt annen enn året før. Junkeren satser hardt med Tommy Hansen som hovedtrener og Ola Haldorsen som assistent. De gjorde ingen suksess i 3. divisjon i 2011, og endte opp på nedrykksposisjon. Men siden Landsås trakk seg fra sin 3. divisjonsplass ble det en plass ledig, og Junkeren tok denne. Kjente lokale og nasjonale navn som Ove Andreassen Mini Jakobsen og Runar Berg har tidligere spilt for IK Junkeren.

Ski er relativt nytt i IK Junkeren, men det til tross kan vi allerede si oss stolte over å ha en NNM mester i klubben da Jens-Willy Barosen vant FH menn sittende 4 km fellesstart 21. mars 2015.

KLUBBSTYRT  ||  JUNKEREN-GLEDE  ||  JUNKEREN-STILEN  ||  LIVSVARIG ENGASJEMENT

Klubben for oss - Klubben for meg!"


IK Junkeren
P.B. 3504 Stordalen, 8087 BODØ | EPOST post@junkeren.no | FACEBOOK facebook.com/ikjunkeren

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift