Eliteserieklubben Sarpsborg 08 besøkte IK Junkeren

Styreleder Cato Haug fra Sarpsborg 08 hold foredrag for Junkeren styret om hvordan de har bygget klubb i Sarpsborg.

Etter initiativ fra Junkeren ble styreleder for Eliteserieklubben Sarpsborg 08, Cato Haug, invitert til Bodø for å holde foredrag om hvordan Sarpsborg har bygget klubb. I formiddag talte han til klubbene i Bodø, mens han i ettermiddag holdt foredrag for styret i Junkeren.

Sarpsborg 08 har vært gjennom en eventyrlig 2018 sesong med spill i Europa League og har tidvis herjet med større europeiske klubber. Hvordan har det seg at en klubb som ble stiftet i 2008 har klatret fra norsk 2. divisjon til spill i Europa på kun 10 år?

For bare 10 år siden ble klubben stiftet, som et bysamarbeid for å stable på beina en ny toppklubb i Sarpsborg mange år etter forrige storhetstid.

Han forklarer at Sarpsborg 08 valgte å bygge seg rolig oppover "stein for stein", og etablere en tydelig klubbkultur som gjennomsyrer alt de gjør. Klubbens tre grunnpilarer i en tydelig prioritert rekkefølge er nøkkelen bak fremgangen. Omdømme, økonomi og sport - i den rekkefølgen. "Vi jobber hver dag for at omdømmet vårt skal være optimalt. Vi er ekstremt opptatt av økonomi. Og effekten av de to utgjør det vi har av ressurser til å forvalte det sportslige. Vi rykker heller ned enn å kjøpe spillere vi ikke har råd til for å oppnå kortsiktige sportslige resultater".

Folkelig og åpenhet - En beskrivelse på hvor viktig omdømme er for Sarpsborg 08 er deres folkelighet og åpenhet. De deler villig hva de gjør med andre klubber, og tilstede i formiddag var blant annet Eliteserierival Bodø/Glimt, IK Grand, Bodø Klatreklubb, Bodø Frisbeeklubb mm. I tillegg til å dele klubbens hemmeligheter holder Cato Haug foredragene gratis. Om ikke det er nok tok han en fridag i ens ærend for å besøke Junkeren. Alt med en av klubbens grunnpilarer i fokus, omdømme!

Junkerens styre benyttet anledningen til å suge til seg all informasjon og lot seg imponere av Sarpsborgs måte å bygge klubb på, og ble inspirert til å arbeide videre for å utvikle Junkeren til en klubbstyrt og positiv aktør i Bodøidretten. "Vi skal helt klart ta dette med oss i det videre arbeidet med å utvikle Junkeren som klubb", sier fotballstyrets leder Håvard Breivik.


En engasjert Cato Haug holdt i ettermiddag foredrag for klubbens styre.

Sosiale medier

Gi oss din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift